Blog

     

Categorieën

Groen Informatief Media Mensen

Kerstactie PaanZEE x PHOTOBOOTH

We hebben weer een nieuwe winactie voor kerst! Wat is precies de bedoeling?Op ons parkeerterrein en het strandplateau zijn her en der fotoborden geplaatst. Leuke plekken om er je insta kerstgroet en nieuwjaarswens story te maken. LET OP! De leukste foto wint een jaar lang gratis parkeren. De winnaar maken wij op 6 januari bekend via ons instagram account @p_aanzee. Stay tuned!


Photobooth aan Zee! #PaanZEE

Sinds een paar weken hebben wij een photobooth in het Razzle Dazzle House op het strandplateau. Kom langs en probeer het gratis uit! Check hieronder hoe je een jaar lang gratis parkeren kunt winnen... Hoe werkt het?  Er staat een 'green screen' als achtergrond waar je op de surfplank kan gaan staan. Door de groene achtergrond kunnen er verschillende achtergronden in de foto's geplakt worden, zie het voorbeeld hieronder. We hebben nog meer leuke achtergronden, dus je bent van harte welkom om ze bij ons te bekijken.  Op locatie kun je het volgende met de foto laten maken:  Sleutelhanger + magneet voor € 9,-.Grote foto + frame voor € 7,50. Online kun je het volgende met de foto's d.m.v. de QR code die je van ons krijgt:  Online bekijken met watermerk en deze foto's kun je gratis delen.Online kopen zonder watermerk. 1 foto voor € 6,- en alle gemaakte foto's met verschillende achtergronden voor € 15,-.  We hebben verschillende acties met kortingen, dus houd deze in de gaten als je bij ons op de foto gaat. Vraag ook gerust de medewerkers die er staan om je te helpen.  We hebben op dit moment de volgende win-actie: Je kunt een jaar lang gratis parkeren winnen! Het enige wat je hoeft te doen is minimaal één van de gemaakte foto's te delen op Instagram en @photoboothaanzee taggen en/of #paanzee in de beschrijving zetten. Wij zullen de winnende foto bekend maken via onze Instagram (@photoboothaanzee). Daar wordt ook gecommuniceerd wanneer deze uitslag bekend wordt gemaakt. Houdt dit dus goed in de gaten! Wij zijn het weekend geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zien we je snel? 


HELP, EEN MUI!

Weet jij al wat je moet doen als je in een mui terecht komt?

Als het zo warm is als de afgelopen dagen is het natuurlijk heel verleidelijk om een verkoelende duik te nemen in zee. Zo zijn er ook onwijs veel mensen naar de kust gekomen voor een 'staycation' (vakantie in eigen land). De zee ziet er dan ook rustig uit, maar kan juist nu ook zo gevaarlijk zijn.  De Reddingsbrigade heeft het druk met het redden van mensen die in muien terecht komen zoals ook te lezen is in het nieuws. De Reddingsbrigade kan niet overal tegelijk zijn en door de drukte is het ook onwijs lastig om iedereen goed in de gaten te houden. Zorg dus dat je zelf ook voorbereid bent op gevaarlijke situaties. Dus... Weet jij al wat je moet doen als je in een mui terecht komt? In de poster van de Reddingsbrigade wordt duidelijk gemaakt hoe je uit een mui kan komen. Neem deze poster dus goed door, want het kan jou ook gebeuren! 


Strand in de herfst

waarom een strandwandeling in de herfst geen slecht idee is

Het is herfst en dat betekent dat we weer naar het strand kunnen zonder stressvolle files, plakkerige buren op de naastgelegen handdoek, frituurlucht en andermans smartphones met een te harde playlist. Nee, wanneer de herfst is begonnen, de kustlijn kalm is en de hond weer los mag lopen, dan is het strandwandelingen-tijd. Met het strand bedoelen we natuurlijk ook de duinen! Met haar veelzijdigheid aan flora en fauna (in de meest waanzinnige kleuren!) is het ook hier ieder seizoen genieten. Duinparken als die bij CaanZEE kenmerken zich door een karakteristiek landschap en worden dankzij de inzet van beheerders en beschermers zorgvuldig behouden. Spot er een kudde wisenten of juist een kolonie lepelaars, maak er lekkere wandelingen, verzamel herfstschatten of ga op excursie met de boswachter. Buiten zijn is echt jaarrond de moeite waard! Want zoals iedereen weet: als je net flink bent natgeregend, smaakt een warm drankje des te lekkerder. En als je na een stevige strandwandeling wil opwarmen, al dan niet bij een vuurtje behoort dat ook tot de mogelijkheden. In Nederland sluiten veel strandtenten hun deuren in de herfst, maar gelukkig heb je daar op CaanZEE geen last van: hier kun je namelijk jaarrond aanschuiven. See you soon?


Indian Summer

dit weekend is het zo ver

Ooit wel eens van de term Indian Summer gehoord? Je kunt het waarschijnlijk wel een beetje herleiden maar hier het hele verhaal. De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika en staat voor een periode waarin het, voor de tijd van het jaar (de herfst) erg warm is na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Oorspronkelijk werd alleen de periode in november zo genoemd, maar volgens klimatologen mag plotselinge warmte in september ook Indian Summer genoemd worden. Dit jaar doken we in Nederland gevoelsmatig begin september direct de herfst in maar hebben we gelukkig inmiddels al van wat Indian Summer dagen mogen genieten! Er is ook een Nederlandse term voor Indian Summer: 'oude wijven' zomer. Waar de term precies vandaan komt is niet bekend, maar men vermoedt dat het is ontstaan in de 16e eeuw. Met 'oude wijven' zou een zwakke zomer worden bedoeld. Kortom: nazomer. Bij ons kunnen temperaturen tijdens zo’n Indian Summer oplopen tot zo’n 20 á 25 graden. En jawel, dit weekend lijkt het weer zo ver! Een strandbezoek is altijd een aanrader maar wanneer de kleuren in de natuur langzaam transformeren naar de tinten die de herfst rijk is én het weer het dragen van enkel een t-shirt toelaat, dan moet je Netflix toch echt even laten wachten. Je weet het, bij PaanZEE parkeren is hét startpunt van een dag buiten zijn op en rond CaanZEE. Neem een picknickmand mee, gebruik een PaanZEE bolderkar en strijk neer op het strand. Of charter wat vrienden en hou er een beachvollybal wedstrijdje op na. Indian Summer, you gotta love it!