Blog

     

Categorieën

Groen Informatief Media Mensen

HELP, EEN MUI!

Weet jij al wat je moet doen als je in een mui terecht komt?

Als het zo warm is als de afgelopen dagen is het natuurlijk heel verleidelijk om een verkoelende duik te nemen in zee. Zo zijn er ook onwijs veel mensen naar de kust gekomen voor een 'staycation' (vakantie in eigen land). De zee ziet er dan ook rustig uit, maar kan juist nu ook zo gevaarlijk zijn.  De Reddingsbrigade heeft het druk met het redden van mensen die in muien terecht komen zoals ook te lezen is in het nieuws. De Reddingsbrigade kan niet overal tegelijk zijn en door de drukte is het ook onwijs lastig om iedereen goed in de gaten te houden. Zorg dus dat je zelf ook voorbereid bent op gevaarlijke situaties. Dus... Weet jij al wat je moet doen als je in een mui terecht komt? In de poster van de Reddingsbrigade wordt duidelijk gemaakt hoe je uit een mui kan komen. Neem deze poster dus goed door, want het kan jou ook gebeuren! 


Strand in de herfst

waarom een strandwandeling in de herfst geen slecht idee is

Het is herfst en dat betekent dat we weer naar het strand kunnen zonder stressvolle files, plakkerige buren op de naastgelegen handdoek, frituurlucht en andermans smartphones met een te harde playlist. Nee, wanneer de herfst is begonnen, de kustlijn kalm is en de hond weer los mag lopen, dan is het strandwandelingen-tijd. Met het strand bedoelen we natuurlijk ook de duinen! Met haar veelzijdigheid aan flora en fauna (in de meest waanzinnige kleuren!) is het ook hier ieder seizoen genieten. Duinparken als die bij CaanZEE kenmerken zich door een karakteristiek landschap en worden dankzij de inzet van beheerders en beschermers zorgvuldig behouden. Spot er een kudde wisenten of juist een kolonie lepelaars, maak er lekkere wandelingen, verzamel herfstschatten of ga op excursie met de boswachter. Buiten zijn is echt jaarrond de moeite waard! Want zoals iedereen weet: als je net flink bent natgeregend, smaakt een warm drankje des te lekkerder. En als je na een stevige strandwandeling wil opwarmen, al dan niet bij een vuurtje behoort dat ook tot de mogelijkheden. In Nederland sluiten veel strandtenten hun deuren in de herfst, maar gelukkig heb je daar op CaanZEE geen last van: hier kun je namelijk jaarrond aanschuiven. See you soon?


Indian Summer

dit weekend is het zo ver

Ooit wel eens van de term Indian Summer gehoord? Je kunt het waarschijnlijk wel een beetje herleiden maar hier het hele verhaal. De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika en staat voor een periode waarin het, voor de tijd van het jaar (de herfst) erg warm is na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Oorspronkelijk werd alleen de periode in november zo genoemd, maar volgens klimatologen mag plotselinge warmte in september ook Indian Summer genoemd worden. Dit jaar doken we in Nederland gevoelsmatig begin september direct de herfst in maar hebben we gelukkig inmiddels al van wat Indian Summer dagen mogen genieten! Er is ook een Nederlandse term voor Indian Summer: 'oude wijven' zomer. Waar de term precies vandaan komt is niet bekend, maar men vermoedt dat het is ontstaan in de 16e eeuw. Met 'oude wijven' zou een zwakke zomer worden bedoeld. Kortom: nazomer. Bij ons kunnen temperaturen tijdens zo’n Indian Summer oplopen tot zo’n 20 á 25 graden. En jawel, dit weekend lijkt het weer zo ver! Een strandbezoek is altijd een aanrader maar wanneer de kleuren in de natuur langzaam transformeren naar de tinten die de herfst rijk is én het weer het dragen van enkel een t-shirt toelaat, dan moet je Netflix toch echt even laten wachten. Je weet het, bij PaanZEE parkeren is hét startpunt van een dag buiten zijn op en rond CaanZEE. Neem een picknickmand mee, gebruik een PaanZEE bolderkar en strijk neer op het strand. Of charter wat vrienden en hou er een beachvollybal wedstrijdje op na. Indian Summer, you gotta love it! 


Niet zoeken, wel vinden

stepservice

Op mooie zomerdagen kan het behoorlijk druk zijn bij PaanZEE. Om het zoeken in die drukte voor jou wat makkelijker te maken stept het PaanZEE personeel voor je uit naar een vrije plek en hijst vervolgens een vlag om die aan te duiden. Zo heb jij zonder moeite een plekje gevonden met behulp van de PaanZEE crew.  Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk op het strand zijn, daarom zoekt team PaanZEE constant naar manieren om jou daarin te faciliteren. Eerder schreven we al over de FREE-laadpalen voor elektrische auto’s, Blue Line Vouchers, FREE-bolderkarren en de Foot Wash stations. Dit zijn allemaal items die we jou bieden om jouw parkeerervaring bij PaanZEE optimaal te maken. Dat gaat dus veel verder dan enkel een parkeerplek bieden. En we zijn nog lang niet klaar met het uitbreiden van onze services dus stay tuned!


Foot Wash station

schone voeten service

Niets lekkerder dan neerstrijken op het strand, met je blote voeten het zand omwoelend. Vrijheid! Dat fijne zand van de Hollandse kust fungeert prima als een bedje om je handdoek over uit te spreiden. Als we dan toch een klein ‘nadeel’ zouden moeten noemen van al dat zand is dat je het niet perse mee naar huis wilt nemen. En dat is een onhandige opgave als je voeten onder het zand zitten bij het naar huis gaan… Om te voorkomen dat jullie huizen in een zandbak veranderen (en de strand-zandbak leger en leger raakt) maar natuurlijk vóóral om je met frisse voetjes naar huis te kunnen laten gaan, hebben we een Foot Wash station geïnstalleerd (binnenkort volgt een 2e!). Zo kun je na je strandbezoek je voeten lekker afspoelen en fris en fruitig weer de auto in/de fiets op. Daarmee is er weer een PaanZEE Happy Parking serviceonderdeel gerealiseerd!Bron: Fotografie door Shirley Douwstra-Notmeijer Voor alle dorstige bezoekers van het strand is het goed te weten dat de Foot Wash Stations niet geschikt zijn als drinkwater. Daarvoor verwijzen we je naar het drinkwater punt op het strandplateau. Daar kun je gratis heerlijk fris water tappen. We keep it cool, you get the best!