Blog

     

Categorieën

Groen Informatief Media Mensen

VAKANTIE AAN HET STRAND

Geniet in eigen land!

Ga je op vakantie naar het buitenland, veel plezier. Mooier nog, voor alle thuisblijvers, geniet van ons prachtige strand!


STATIEGELD VOOR FC CASTRICUM

We zijn nu een maand bezig om alle loszwervende blikjes en plastic flesjes op het parkeerterrein te verzamelen. Stand tot nu 650 blikjes en 450 flessen. Niet alleen om te zorgen voor een schone omgeving, maar ook om de clubkas van FC Castricum te spekken. Einde van de zomer doneren we deze afvalberg aan de voetbalvereniging. Win-win!


Kerstactie PaanZEE

We hebben weer een nieuwe winactie voor kerst! Wat is precies de bedoeling? Op ons parkeerterrein en het strandplateau zijn her en der fotoborden geplaatst. Leuke plekken om er je insta kerstgroet en nieuwjaarswens story te maken. LET OP! De leukste foto wint een jaar lang gratis parkeren. De winnaar maken wij op 6 januari bekend via ons instagram account @p_aanzee. Stay tuned!


HELP, EEN MUI!

Weet jij al wat je moet doen als je in een mui terecht komt?

Als het zo warm is als de afgelopen dagen is het natuurlijk heel verleidelijk om een verkoelende duik te nemen in zee. Zo zijn er ook onwijs veel mensen naar de kust gekomen voor een 'staycation' (vakantie in eigen land). De zee ziet er dan ook rustig uit, maar kan juist nu ook zo gevaarlijk zijn.  De Reddingsbrigade heeft het druk met het redden van mensen die in muien terecht komen zoals ook te lezen is in het nieuws. De Reddingsbrigade kan niet overal tegelijk zijn en door de drukte is het ook onwijs lastig om iedereen goed in de gaten te houden. Zorg dus dat je zelf ook voorbereid bent op gevaarlijke situaties. Dus... Weet jij al wat je moet doen als je in een mui terecht komt? In de poster van de Reddingsbrigade wordt duidelijk gemaakt hoe je uit een mui kan komen. Neem deze poster dus goed door, want het kan jou ook gebeuren! 


Strand in de herfst

waarom een strandwandeling in de herfst geen slecht idee is

Het is herfst en dat betekent dat we weer naar het strand kunnen zonder stressvolle files, plakkerige buren op de naastgelegen handdoek, frituurlucht en andermans smartphones met een te harde playlist. Nee, wanneer de herfst is begonnen, de kustlijn kalm is en de hond weer los mag lopen, dan is het strandwandelingen-tijd. Met het strand bedoelen we natuurlijk ook de duinen! Met haar veelzijdigheid aan flora en fauna (in de meest waanzinnige kleuren!) is het ook hier ieder seizoen genieten. Duinparken als die bij CaanZEE kenmerken zich door een karakteristiek landschap en worden dankzij de inzet van beheerders en beschermers zorgvuldig behouden. Spot er een kudde wisenten of juist een kolonie lepelaars, maak er lekkere wandelingen, verzamel herfstschatten of ga op excursie met de boswachter. Buiten zijn is echt jaarrond de moeite waard! Want zoals iedereen weet: als je net flink bent natgeregend, smaakt een warm drankje des te lekkerder. En als je na een stevige strandwandeling wil opwarmen, al dan niet bij een vuurtje behoort dat ook tot de mogelijkheden. In Nederland sluiten veel strandtenten hun deuren in de herfst, maar gelukkig heb je daar op CaanZEE geen last van: hier kun je namelijk jaarrond aanschuiven. See you soon?