Terug naar blogs

Een schoon PaanZEE

Wie zorgt daar eigenlijk voor?

Aangenaam, dit zijn de drie (stief)broers: Daan (18), Joey (17) en Thijs (15). Zij zorgen er nu al 2,5 jaar voor dat PaanZEE goed onderhouden wordt. Weer of geen weer, de mannen staan er elke week. “Je wil niet weten welke capriolen je moet uithalen om het afval in de vuilniszak te krijgen bij hevige wind, haha”, aldus 1 van de broers.

Hoe zijn jullie bij PaanZEE terecht gekomen? “Wij zijn een keer met onze ouders wat gaan drinken bij Zoomers. We hadden het erover dat we graag iets met zijn 3en zouden willen doen om geld te verdienen, maar ook voor de gezelligheid. Toen we terugliepen naar het parkeerterrein dachten we gelijk dat ‘parkeerwachter’ wel iets voor ons 3en zou zijn. Thuis hebben we gelijk een mail gestuurd. Een paar dagen later stuurde de beheerder dat hij geen parkeerwachters nodig had, maar wel dringend mensen zocht om het terrein te onderhouden. We hebben gelijk JA gezegd, ook met het idee om eventueel later nog parkeerwachter te kunnen worden. En ja… Dat is gelukt!”

Wat is jullie drijfveer? “We vinden het leuk en nuttig om met het gezin te werken en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan het milieu. En verder zijn we hartstikke trots als het terrein er mooi en opgeruimd uitziet.”

Wat is het gekste wat jullie zijn tegengekomen tijdens het schoonmaken? “We komen van alles tegen: van bankpassen tot fietssleutels, van sokken tot handschoenen, maar ook van luiers tot condooms en als we geluk hebben, vinden we ook nog weleens een muntje.”

Ontvangen jullie vaak feedback van bezoekers? “Elke week zijn er wel mensen die ons aanspreken. De een vindt dat we goed bezig zijn, de ander begrijpt niet waarom mensen hun afval op de grond gooien. Er zijn ook mensen die zelf iets gaan oprapen, maar ook mensen die vragen of we een taakstraf hebben. Maar, het meeste wat we horen is dat de mensen vinden dat het parkeerterrein er steeds mooier uit komt te zien! En dat vinden we hartstikke leuk om te horen!”

Hebben jullie nog een boodschap voor de bezoekers? “Laat geen rommel achter, daar is iedereen mee geholpen.”