Terug naar blogs

Weeping Elephant kijkt uit over zee

5 meter hoge kunstinstallatie

Sinds zondag 12 mei is er een nieuwe bewoner te vinden op het strandplateau voor Razzle Dazzle House. Een opvallende verschijning kun je wel zeggen! Het is de Weeping Elephant, een 5 meter hoge olifant. Het kunstobject is een beeldende kunstinstallatie gemaakt door kunstenares Jantien Mook. CaanZEE en wethouder Ron de Haan hebben er samen voor gezorgd dat de olifant gedurende het zomerseizoen (half mei - eind september) een centrale plek heeft gekregen op het strandplateau.

'The Weeping Elephant', zo luidt de boodschap van de kunstenares, brengt een ode aan de wildernis en roept op tot een duurzaam leefmilieu voor mens en dier. ‘The Weeping Elephant' is een sculptuur (gewicht: 3 ton) van een Afrikaanse olifant van 5 meter hoog, gemaakt van uitgeholde beukenstammen en staal die over de wereld reist en in verschillende steden (Brussel, Gent, Hamburg, Bremen, Amsterdam) wordt geëxposeerd om op een positieve wijze bewustwording te creëren. Onderweg op zijn reis doet de olifant Castricum aan Zee aan. Waar de olifant verschijnt is deze een opvallende eye-catcher en populaire foto-locatie.

De kunstenares kon haar beeldhouwwerk realiseren mede dankzij WNF, IFAW en Staatsbosbeheer. Meer lezen over dit bijzondere kunstwerk? Www.odetothewilderness.com (Jantien Mook) of bekijk de Weeping Elephant live bij je bezoek aan CaanZEE!